Atlasruutuskaba 2022

Kuinka monta lajia pystyt havaitsemaan yhdessä lintuatlasruudussa? Ajatuksena on innostaa lintuharrastajia retkeilemään ja ilmoittamaan havaintojaan KSLY:n alueen lintuatlasruuduista. Samalla on myös hyvä mahdollisuus tutustua valitsemansa ruudun pesimälajistoon ja reviirimääriin.

Kisassa on tarkoituksena kerätä pinnoja vuoden 2022 aikana (1.4.-31.8.) vapaavalintaisesta lintuatlasruudusta, jonka koko on 10 x 10 kilometriä. Kisaan voi osallistua kaikista KSLY:n toimialueella sijaitsevista atlasruuduista, mutta pinnoja saa laskea vain toimialueen rajojen sisäpuolelta. Mikäli atlasruutu ulottuu osittain toimialueen ulkopuolelle, pinnoja lasketaan vain siitä osasta ruutua, joka sijaitsee KSLY:n alueella. Atlasruudut löytyvät laji.fi/kartta -sivustolta (10 x 10 km -ruutujen rajat saa näkyviin zoomaamalla, kunhan valittuna on Suomen maastokartta ja atlasruudukot). Tarkista myös sivu: lintuatlas.fi.

Liikkumistavaksi suositellaan ekologisia vaihtoehtoja, mutta kaikki liikkumistavat ovat kuitenkin sallittuja. Pinnat lasketaan yleisten pinnanlaskusääntöjen mukaan.

SÄÄNNÖT JA OHJEET:
Kilpailuaika: 01.04.2022 – 31.08.2022

Tulosseuranta: osallistuminen aiempien kisojen tapaan Tringan -pinnakisapalvelun kautta. Rekisteröidy tai kirjaudu pinnakisapalveluun osoitteessa: https://kisa.tringa.fi/contest/6. Sisäänkirjautumisen jälkeen näet etusivulla käynnissä olevat kisat. Klikkaamalla kisaa pääset osallistumaan. Täytä osallistumislomakkeelle oma nimesi. Alueeksi/kaupunginosaksi ilmoita atlasruutusi kunta ja alue, esimerkiksi Jyväskylä, Vaajakoski. Koordinaateiksi ilmoita atlasruudun koordinaatit, esimerkiksi 690:344. Osallistumislomakkeen loppuun lisää havaitsemasi lajit. Täydennä listaa kisan edetessä. Spontaanisti havaitut lajit ja kuljetut kilometrit voit täyttää niin halutessasi.

Kilpailijoita kannustetaan ilmoittamaan havaintonsa Tiira.fi -lintutietopalveluun. Keväällä ja kesällä havainnoista on toivottavaa ilmoittaa myös pesimävarmuusindeksi. Ohjeet pesimävarmuusindeksin ilmoittamiseen löytyvät Luomuksen verkkosivuilta: lintuatlas.fi.