The Municipality Bird Race of the Thousand Lakes

Rennolla meiningillä – tiukalla kritiikillä

Säännöt:

Paikka ja aika pääsääntöisesti: Kesäkuun toinen viikonloppu etukäteen arvotussa KSLY:n toimialueen kunnassa tai kuntaparissa pe-la klo 21-15

 

 1. Rallialue on X:n kunta. Suljetuilla tehdas- ym. alueilla käynti on kielletty. Alkupalaverissa perjantaina klo 19 ilmoitetaan mahdolliset muut suljetut alueet.
 2. Ralliaika on 18 tuntia alkaen perjantaina klo 21.00 ja päättyen lauantaina klo 15.00 Purkutilaisuus on Y:ssä, jossa jokaisen joukkueen (edustajan) on oltava paikalla klo 15.30. Myöhästymisestä verotetaan yksi laji/alkava 5 min.
 3. Ralli kisataan 2-5-henkisin joukkuein. Havainto on pinnakelpoinen, mikäli joukkueesta yli 50 % havaitsee ja MÄÄRITTÄÄ lajin rallin aikana. Määrittämättömistä kautta- ja sp-lajeista saa myös pinnan, mutta tällöin kyseessä tulee olla sama lintuyksilö.
 4. Puhelimien ja muiden sähköisten viestimien käyttö joukkueen sisäiseen tiedonkulkuun on kielletty.
 5. Rariteetit ilmoitetaan rallin aikana Tulkkuryhmän ohjeiden mukaisesti huomioiden myös todennäköiset harvinaisuudet. Ilmoitus tulee tehdä VÄLITT@MÄSTI tarkkoine ajo-ohjeineen. Rallimestari huolehtii Tulkkuryhmän ulkopuolisten joukkueiden tiedonvälityksestä molempiin suuntiin.
  Tasatilanteessa ratkaisee ensin ässien määrä ja sen jälkeen kellonaika. Klo 12:n jälkeen havaituista lajeista on kirjattava tarkka kellonaika, jotta tasatuloksessa saadaan voittaja selville. Joukkueiden tulee myös kirjata ajetut kilometrit sekä välitulokset klo 0, 6 ja 12.
 6. Pinnakelpoiset lajit tulee havaita rallialueelta, eli havainnoitsijoiden tulee olla alueella, linnun välttämättä ei. Joukkueen tulee liikkua vapaasti valitsemallaan samantyyppisellä kulkuneuvolla koko rallin ajan, eli esim. veneen JA auton käyttö on kielletty.
 7. Optiikkaa lukuun ottamatta apuvälineiden (atrapit, verkot, valonheittimet ym.) käyttö on kielletty. Viheltäminen ym. matkiminen on sallittua, mutta sen kellonaika ja paikka tulee kirjata muistiin epäselvyyksien välttämiseksi.
 8. Joukkueen ulkopuolisen avun käyttö lintujen etsintään on kielletty (komppaus, tiedon hankinta yms.).
 9. Purkutilaisuus alkaa kisan jälkeen. Purkutilaisuuden aluksi joukkueet palauttavat pinnalistansa (sisältäen lajit, ajokilometrit, väliaikatilanteet sekä joukkueen ja sen jäsenten nimet) rallimestarille. Listoista tulee siis tehdä kopio joukkueelle purkua varten.
 10. Ennen kisaa olevassa alkupalaverissa joukkueiden on ilmoitettava tarkkoine paikkoineen mahdolliset jo tiedossaan olevat ”pohjustushavainnot” rallialueelta (yölaulajat, harvinaisuudet ym. vastaavat). Rallimestari tekee Tiira – havaintojärjestelmään ilmoitetuista havainnoista koosteen joukkueiden käyttöön.
 11. Osallistumismaksu suoritetaan joukkueittain yhdistyksen tilille KSOP 508905-422616 viikon kuluessa kisasta.
 12. Sääntörikkomukset ym. epäselvät tilanteet käsittelee rallijury, jonka jäsenet ovat H. Högmander, T. Linjama, T. Toivanen, H. Tammelin ja P. Kyllönen.

Kaikissa epäselvissä tilanteissa on syytä ottaa yhteys rallimestariin tai muihin juryn jäseniin!!!