Tornin edustalla on laaja luhta-alue. ©Tuomo Pihlaja

Konneveden puoleinen lintutorni. ©Martti Tuukkanen

Pyhäjärvi on kunnostettu, osin peltojen ympäröimä lintujärvi, jonka rannassa on lintutorni. Myös järven Äänekosken puoleisella rannalla on lintutorni.

Lajisto: Vesilinnut, pedot, kahlaajat ja peltolinnut. Merkittävä kevätmuuton aikainen levähdyspaikka. Pesimälajistoon kuuluvat kaikki tavalliset puolisukeltajasorsat, sotkat ja mustakurkku-uikku. Loppukesällä järvellä saalistaa paljon petolintuja. Harvinaisuuksista on havaittu mm. kiljukotka, punajalkahaukka, lampiviklo ja allihaahka.

Tornipolun varressa kasvaa komeita honkia. ©Tuomo Pihlaja

Ajo-ohje: Äänekoski-Konnevesi -tieltä (69) käännytään Konneveden Tankolammelta pohjoiseen tielle 637 Sumiaisiin. Sumiaisten keskustasta käännytään oikealle Hytölän suuntaan ja edelleen parin kilometrin jälkeen vasemmalle Rautionmäkeen. Tätä tietä ajetaan kymmenisen kilometriä (Rautiomäen ohi), kunnes käännytään Pirttitaipaleen risteyksestä vasemmalle (pohjoiseen). Hiekkatietä ajetaan n. 500 m, kunnes vasemmalla puolella pellolla on parkkipaikka. ( P-paikka) Tästä jatketaan kävellen rantapolkua puoli kilometriä. Kevättulvan aikaan torniin ei pääse ilman saappaita.

Karttalinkki Pyhäjärven lintutornin sijainti