Hallitus kokoontui 15.1.

Heikki Helle

Järjestäytyminen:

Yhdistyksen sihteeriksi valittiin uutena Jukka Mattila. Vanhoissa toimissaan jatkavat Hannu Eskonen varapuheenjohtajana ja Jarmo Jokinen taloudenhoitajana. Muut toimihenkilöt ja vastuualueet säilyivät pääosin ennallaan. Kaikki yhdistyksen toimihenkilöt löytyvät netistä: https://ksly.net/yhdistyksen-esittely/yhdistyksen-toimihenkilot/

Vuoden 2014 toiminta:

Seuraavat tärkeät päivämäärät lyötiin lukkoon:
19.2. lintuilta – tuulivoima ja linnut
27.3. sääntömääräinen kevätkokous, jonka jälkeen Gambia-retkikertomus ja -suunnittelua (Harri Högmander ja Esko Martikainen)
6.-7.6. kuntaralli
20.9. syysralli
13.12. talviralli ja pikkujoulut

Vuoden retkitiedoista sovitaan retkikummien kokouksessa helmikuussa. Vielä suunnitteilla ovat yhdistyksen kaukoretki, kesätapaaminen ja syksyn tapahtumia yhdistyksen 40-vuotisjuhlineen. Kaikki yhdistyksen tapahtumat tarkempine tietoineen päivittyvät nettisivujen tapahtumakalenteriin ja niistä tiedotetaan myös Kaakkuriverkossa.

Suojeluasioita:
– KSLY on valittanut korkeimpaan hallinto-oikeuteen Saarijärven Paajalansuolle myönnetystä turvetuotannon ympäristöluvasta. Suurelta osin luonnontilaiselta Paajalansuolta on löydetty mm. seitsemän laulavaa pohjansirkkua, joten kyseessä on Keski-Suomen oloissa poikkeuksellisen arvokas suokokonaisuus.

Muita asioita:
– BirdLife Suomen järjestämään lintulaskijaviikonloppuun lähetetään yhdistyksen edustaja. Viikonlopun tarkoituksena on kannustaa ja opastaa paikallisyhdistyksiä seurantalaskentoihin.
– BirdLife Suomen vuoden projektilaji on laulujoutsen, jonka paikallisvastuun hoitaa Tuomo Pihlaja. Laulujoutsen oli vuoden lintu 2004, joten nyt näemme miten voittokulku on edennyt vuosikymmenessä.
– Yhdistyksen nettisivujen uudistaminen pyritään käynnistämään pikaisesti.
– Kuukauden parhaan havainnon valitsemista jatketaan myös tänä vuonna.