KSLY:n retkioppaat kokoontuivat Jyväskylässä 26.2.

KSLY:n retkioppaat eli BirdLifen paikalliset retkikummit kokoontuivat opaskoordinaattori Sami Ylistön kutsusta ja johdolla Jyväskylässä sunnuntaina 26.2. suunnittelemaan tämän vuoden jäsen- ja yleisöretkiä. Paikalla oli KSLY:n kymmenestä retkioppaasta kahdeksan.

KSLY:n retkitarjonta koostuu vuonna 2012 pitkälti aiempina vuosina hyväksi koetuista toiminnoista. Niinpä ohjelmassa säilyvät lintutorniaamut ja -illat Jyväskylässä, Jämsässä, Muuramessa, Petäjävedellä ja Saarijärvellä, yölaulajaretket polkupyörin Jämsässä ja Muuramessa sekä syysmuuton seuranta-aamut Säynätsalossa.

KSLY:n menestyksekäs teemaretkeily jatkuu. Aiempia retkien teemalajeja ovat yölaulajien lisäksi olleet koskikara, kehrääjä, kuukkeli, kuhankeittäjä, riekko ja kangaskiuru, osa useampaankin kertaan. Tänä vuonna kokeillaan iltaretkeä Jyväsjärven ”lokkihotelliin” ja kaakkuriretkeä Saarijärvelle.

Tämän vuoden kaukoretkeä on suunniteltu Säpin lintuasemalle Luvialle syksyllä. Tästä ja muistakin retkistä tiedotetaan nettisivuilla, Kaakkuriverkossa ja Tiira-lehdessä. Seuraa ilmoittelua!