Toimintakertomus

Hallitus:
pj Harri Högmander
vpj Esko Martikainen
siht. Pia Juvonen
tal.hoit. Timo Pylvänäinen
jäsenet Seppo Mertanen, Martti Mikkola ja Ilkka Vatanen

Keski-Suomen Linnut -lehden vastaava toimittaja oli Tomi Hakkari. Lehdessä siirryttiin 25-vuotisjuhlanumeron myötä värikansiin ja osittain myös värikuviin. Juhlanumeron 78 huippujuttuja olivat Esko Martikaisen historiikki Jyväskylän lintuharrastuksesta sekä kuntakohtaiset luettelot havaituista lintulajeista (Harri Högmander).

Jäsenmaksu 75 mk (opiskelijat 55 mk).
Jäsenmäärä ylitti pitkästä aikaa 300.

Havaintoarkistoa siirrettiin jälleen tietokantamuotoon työllisyysvarojen turvin.

25-vuotisjuhlaretki tehtiin Viroon. Lisäksi järjestettiin kiljuhanhiretki Hailuotoon ja Liminganlahdelle yhdessä Tringan kanssa. Kaukoretkien lisäksi alettiin järjestää paikallisretkiä oman alueen parhaille lintupaikoille, ja syksyllä aloitettiin tutustumalla Laukaan ja Hankasalmen kohteisiin.

Audrun rantapelloilla Henna Asikainen (keskellä), Ilkka Vatanen (oikealla) ja vahvistuksia naapuriyhdistyksen puolelta.

Pussitiaisia!

Eikä punakaulaa … (Ilkka paikalla :-).

KSLY:n ensimmäinen talviralli ”The 1st Bird Race of the Frozen Lakes” kisattiin kovassa pakkasessa 9.1. Radio Keski-Suomi seurasi kilpailua. Tapahtuma on järjestetty siitä asti vuosittain tammikuussa ja se on nykyisin Suomen suurin paikallisyhdistyksen linturalli. Kolmas Kuntaralli rallattiin Korpilahden länsiosassa ja Muuramessa. Kesätapaaminen oli Äänekosken Kovalanniemessä.

Vaarallista urheilua kesätapaamisessa Kovalanniemessä.

Viitasaaren Heinä-Suvannolle tehtiin linnustonselvitykset Keski-Suomen ympäristökeskuksen tilauksesta vuosina 1999 ja 2000. Metsähallituksen mailla tehtiin alue-ekologisiin inventointeihin liittyviä linnustonselvityksiä myös vuosina 1999-2000.

BirdLifen Linnut-vuosikirja ilmestyi ensimmäisen kerran.