Aluerariteettikomitea kokoontuu 21.2.2015 - ilmoita havaintosi

KSLY:n aluerariteettikomitea kokoontuu 21.2.2015. Ilmoitukset viimevuotisista (ja vanhemmista vielä käsittelemättömistä) harvinaisuushavainnoista pyydetään lähettämään sunnuntaihin 15.2. mennessä komitean puheenjohtaja Tero Toivaselle osoitteeseen tero.j.toivanen[Ö]gmail.com

Havainnot, joista lomake tarvitaan, löytyvät helpoiten Tiiran yhdistyshaulla ”ARK- ja RK-lajit 2014”. Poikkeuksena ko. listaukseen se, että toukokuisia keräkurmitsoja ARK ei tarkasta.

Ilmoituspohjia löytyy esimerkiksi osoitteesta http://www.birdlife.fi/havainnot/rk/rk-lomakkeet.shtml. Ilmoitukseksi riittää myös pelkkä valokuva tai äänite.

Havainnot, joista ilmoitus on jo tehty, tunnistaa havainnon edessä olevasta K-kirjaimesta. Jos havaintoon on Tiirassa liitetty tallenne (kuva tai äänite), ei erillistä ilmoitusta tarvita.

Lomakkeiden tekeminen myös vanhoista havainnoista on erittäin toivottavaa! Valtakunnallisen linjan mukaisesti ne vuoden 2013 havikset, joista ei saada asianmukaista raporttia kokoukseen mennessä, piilotetaan Tiirassa toistaiseksi näkyvistä. Käsittelemättömiä havaintoja ei julkaista missään katsauksissa eikä niitä voi laskea esimerkiksi virallisille pinnalistoille.