Näkymä tornista. ©Pia Högmander

Jämsän Lokalahti on yksi maakuntamme parhaista lintupaikoista ympäri vuoden. Se sijaitsee Jämsän Kaipolan tehtaiden saostusaltaiden ja puhdistamon läheisyydessä.

Lajisto: Vesilintuja, kahlaajia, yölaulajia ja muuttavia ja muutolla lepäileviä lintuja sekä satunnaisia talvehtijoita. Harvinaisuuksista on havaittu mm. ruostesorsa, jalohaikara, nummikirvinen, lyhytvarvaskiuru, merisirri, rantakurvi, lampiviklo, tunturipöllö, kuningaskalastaja. Viime vuosina harmaasorsa on pesinyt.

Ajo-ohje:

Lokalahden tornin löytää kääntymällä Jämsä-Lahti-tieltä (24) Kaipolaan päin 3 km Jämsän eteläpuolelta. Tätä tietä ajetaan noin 2 km. Peltoaukeiden itäpäässä olevan ladon luota käännytään pikkutietä oikealle. Tie päättyy n. 100 m:n päässä pumppukopille, jonka vierelle jätetään autot. (Karttalinkki P-paikasta) Lintutorni näkyy jo tästä rautatien eteläpuolella. Tornille johtaa hyväkuntoinen polku, saappaita ei tarvita. UPM-Kymmenen rakennuttama torni sijaitsee tehdasalueella, joten opastaulujen kulkuohjeita on noudatettava. Alueella liikkumista rajoitetaan etenkin 16.4.-31.7. välisenä aikana lintujen pesimärauhan takaamiseksi, jolloin paikalla ei saa liikkua kuin teitä ja tornille vievää polkua pitkin.

Karttalinkki Lokalahden lintutornin sijainti

©Pia Högmander

Näkymä tornille. ©Eero Heinonen