Särkänniemi, joka sijaitsee Olkkolanlahden pohjukassa. Rantaan on valmistunut UPM:n toimesta v. 2013 lintutorni, josta hyvät näkymät Olkkolanlahdelle, ja Kurujoen suulle, myös osin Tiirinselkä näkyy tornille.

Lajisto: Järven lintulajisto. Keväällä kurujoen suun sulaan kertyy vesilintuja. Kesällä tavataan yölaulajia, kuten kaulushaikara ja rantakanoja. KSLY:n alueen varminpia paikkoja havaita rytikerttunen. Ruskosuohaukka pesii. Syksyllä lahdella tavataan lepäileviä vesilintuja. Harvinaisuuksista mainittakoon punapäänarsku, rastaskerttunen, ruokosirkkalintu.

Ajo-ohje: Jyväskyläntien (9-tie) ja Lahdentien (24-tie) liikenneympyrästä Lahteen päin 4.2km, käännytään vasemmalle Sahatielle ja heti perään oikeaan pikkutielle, jota ajetaan n.200m. Tien oikealle puolelle on tehty parkkipaikka, johon voi jättää auton. Kävellään puomin ohitse n.400m kukkulan (ent. siistausjäte kaatopaikka, joka maisemoitu ja jonka päälle tehty pikkuinen lampi ja kuvauskoju) ohitse, kunnes tie kaartaa vasempaan, josta poiketaan oikealle ja mennään traktoriuraa rantaan osin hakkuuaukealla parisataa metriä, jossa torni sijaitsee.

Karttalinkki Olkkolanlahden lintutorni