Retkikummit suunnittelivat vuoden retkitarjontaa

Kahdeksan KSLY:n retkiopasta kokoontui retkikoordinaattori Sami Ylistön kutsumana Keski-Suomen Luontomuseolla 13.3. mm. ideoimaan tämän vuoden paikallisretkien tarjontaa. Aiemmin päätettyjen 12 lintutorni-illan (HAN, JKL, JÄM, MUU, SAA, ks. tapahtumakalenteri) lisäksi osallistutaan BirdLifen Lasten lintuviikkoon touko-kesäkuun taitteessa, järjestetäänyölaulajaretket kesäkuussa Jämsässä ja Muuramessa ja jatketaan syysstaijaustapahtumiaSäynätsalossa. Myös pari tilausretkeä on jo tiedossa.

Teemaretket ovat olleet osa KSLY:n retkitarjontaa vuodesta 2004 lähtien. Täsmäretkeilyn kohteina ovat olleet koskikara, kuukkeli, kehrääjä, metso, riekko ja kuhankeittäjä, jotkut parikin kertaa. Tänä vuonna vuorossa on kangaskiuru, jota lähdetään etsimään Jämsästä 16.4., ks.[ päivitä ] tapahtumakalenteri.

Vuoden 2011 paikallisretki suuntautuu loka-marraskuussa ilmeisesti Hankasalmelle ja Laukaaseen. ”Koskeloretkellä” kiikarissa ovat läpimuutolla järvenselillä lepäilevät arktiset vesilinnut. Retken päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.