KSLY – syysralli – 19.9.2020


KSLY:n syysralli käydään tänä vuonna lauantaina 19.9.2020 kello 6-18. Kisa-alueena on koko yhdistyksen toimialue. Sekä lähtökokoontumista että purkutilaisuutta ei järjestetä.

Tulosseurannan toteuttaa Helsingin seudun lintutieteellisen yhdistyksen ringan pinnakisapalvelu. Tapahtuma on kaikille avoin – ilmoittaudu sinäkin mukaan!

KISA-AIKA:
19.9.2020 06:00 – 18:00 (12h)


KISA-ALUE:
KSLY:n toimialue


TULOSPALVELU:
https://www.tringa.fi/kisa/

SÄÄNNÖT JA OHJEET

Linturallin tavoitteena on havaita mahdollisimman monta lintulajia kisa-ajan ja -paikan puitteissa. Purkutilaisuutta ei järjestetä, vaan tulokset kirjataan sähköiseen tulospalveluun. Tämä mahdollistaa reaaliaikaisen tilanteen seuraamisen kisan kuluessa niin kisaan osallistuvien kuin yleisönkin osalta.

Kisa-aika on 12 tuntia. Halutessaan tarkkailun voi aloittaa myöhemmin aamulla ja lopettaa kun siltä tuntuu. Koko kisa-aikaa ei ole pakko käyttää aktiiviseen tarkkailuun.

Kisa-alueena on koko yhdistyksen toimialue. Halutessaan voi vaikka lähiretkeillä koko päivän omilla kotikonnuilla yksin, perheen kanssa tai pienessä porukassa.

TULOSTEN ILMOITTAMINEN

Rallissa noudatetaan yleisiä linturallisääntöjä: pinnan saamiseksi yli puolen joukkueen jäsenistä on havaittava ja tunnistettava lintu. Joukkuekooksi sallitaan 1 – 5 henkilöä. YKSI joukkueen jäsen kirjautuu sisään ja merkitsee havaitut lajit järjestelmään (https://www.tringa.fi/kisa/). Käytä kirjautuessa ’joukkueen’ nimeä ja/tai havainnoijalyhenteitä – muista pitää nimikenttä lyhyenä.
Kirjaudu ralliin hyvissä ajoin ennen kisaa!


1) Rekisteröidy pinnakisapalveluun (tai jos olet käyttänyt palvelua muiden kisojen kohdalla, kirjaudu sisään olemassa olevilla tunnuksillasi).

2) Sisäänkirjautumisen jälkeen valitse etusivulta kisa: ”KSLY – syysralli – 19.9.2020”.

3) Täytä osallistumislomakkeelle joukkueen nimi ja jäsenet (esimerkiksi: RTK – HJu,TSy,ONo). Samaan kohtaan voit täsmentää myös lisätiedot esimerkiksi EKO-sarjaan osallistumisesta (katso alempana). Lisää kohtaan ’alue’ suuripiirteisesti alue, jossa päivän retkeilet.

4) Osallistumislomakkeen loppuun ruksaa havaitsemasi lajit: täydennä listaa kisan edetessä. Lajit tulee ilmoittaa reaaliajassa tai noin tasatunnein, jotta kilpailun edistymistä voi seurata etänä. Mikäli samalla havaintopaikalla sattuu olemaan muita joukkueita, voi pinnat ilmoittaa vasta joukkueiden irtautumisen jälkeen. “Spondet”-sarakkeeseen voit ilmoittaa spontaanisti havaitsemasi kisapinnat. Spontaani havainto tarkoittaa yksinkertaistetusti “ei bongattua” -havaintoa, eli lintua, joka on itse löydetty tai oman retkiporukan löytämä. Spontaanisti havaitusta lintuyksilöstä ei ole oletusarvoisesti ennakkotietoa. Voit myös lisätä kulkemasi matkan kilometreissä ja retkeillyt tunnit. Niin sanotut ”kauttalajit” (esim. hiiri-/mehiläishaukka, pikku-/isokäpylintu) ilmoitetaan listalle vain, mikäli listaltasi puuttuvat molemmat lajiparin lajit. Kirjaa tällöin kauttalaji yleisemmän lajin kohdalle (esim. pikku-/isokäpylintu kirjataan pikkukäpylinnun kohdalle). Jos myöhemmin kisassa havaitset ja määrität lajilleen toisen kyseessä olevasta lajiparista, korvaa kauttalajin havainto tällä lajilla, eli poista vanha havainto ja lisää tilalle uusi. Haluamme kannustaa jäsenistöämme havaintojen kirjaamiseen Tiira-havaintopalveluun. Huomaa, että pinnakisapalveluun kirjatut havainnot eivät kerrytä KSLY:n havaintoarkistoa, joten kirjaa havaintosi myös Tiira.fi-havaintotietopalveluun! Rariteettikomitean ja KSLY:n aluerariteettikomitean (ARK) tarkastettavien listalle kuuluvista havainnoista tulee täyttää asianmukaiset ilmoitukset.

EKOSARJAAN OSALLISTUMINEN

Yleisen sarjan sijaan on mahdollista osallistua ekosarjaan. Ekosarjassa kannustetaan ympäristöystävällisesti mahdollisimman vähän luontoa kuormittavasti. Ekosarjaan osallistutaan kirjautumalla pinnajärjestelmään (ks. yllä) ja kirjoittamalla oman nimen perään suluissa sana EKO – siis esimerkiksi Matti Meikäläinen (EKO). Ekosarjassa sallitut liikkumistavat: Sallittuja kulkuvälineitä ovat kaikki moottorittomat, kisaajan omin voimin liikuttamat välineet. Näin ollen myös sähköpyörän käyttö on kielletty.