Talvirallille taas uusi voittajajoukkue

KSLY:n jo 14. Talviralli kisattiin lauantaina 14.1. Kilpaan osallistui 20 joukkuetta, joissa oli yhteensä 62 jäsentä. Pohjoistuulinen sää koetteli niin lintuja kuin kisaajiakin, mutta silti päivän mittaan tehtiin runsaasti hyviä havaintoja ja uusiakin lintuja löytyi runsaasti. Keskisuomalainen Oy tarjosi jälleen hienot puitteet rallin purulle.

Rallin voitti ensimmäistä kertaa joukkue Laukaan Palomiehet (II) jäseninään Panu Hämäläinen, Yrjö Kahila, Mauri Räkköläinen ja Ari Sylgrén. Voittajien tulos oli 36 lajia. Kamppailu voitosta oli tiukka, sillä pinnan päässä oli peräti kolme joukkuetta: viime talven voittaja Allihuuppa (1 ässä ja 2. sija), Simunankosken (kaksikkoterä-) Höylä (ei ässiä, viimeinen laji 15:08 ja 3. sija) ja THE Joukkue (ei ässiä, viim. laji 15:38 ja 4. sija). Luomusarjan voitti Muuramessa kävellyt Sorbus ja pojat (Jarmo Jokinen, Tuomo Pihlaja ja Juha Rahkonen) 30 lajilla. Sarjaan osallistui neljä joukkuetta.

Yhteensä lajeja havaittiin 53. Harvinaisimpia olivat tälle talvelle uudet lajit haapana (MUU) ja ampuhaukka (LAU) sekä västäräkki, peräti kolme pikku-uikkua ja kaksi silkkiuikkua.