Kortteisen peltolakeutta. ©Pia Högmander

Keski-Suomen vähistä keväisistä muuttavien hanhien levähdyspaikoista Kortteinen on paras. Myös kurjet ja laulujoutsenet ovat muuttoaikaan runsaita.

Lajisto: Levähtävät ja muuttavat linnut. Hanhet, joutsenet, petolinnut. Harvinaisuuksista on havaittu mm. arosuohaukka, lyhytnokkahanhia, keräkurmitsoja. Pikkukuovi pesii.

Ajo-ohje: Pihtiputaalta ajetaan nelostietä pohjoiseen 11 km ja käännytään oikealle kyltin Kortteinen kohdalta. Seuraavasta risteyksestä käännytään vasemmalle peltoaukeaa halkovalle tielle. Tältä tieltä hallitsee pellon pohjoisosan hyvin. (Kortteisen pellot) Jatkamalla tietä eteenpäin (aja risteyksen yli Lehtorannantielle joen varteen) pääsee Elämäisjoen yläjuoksulle, joka kevättulvan aikaan vilisee vesilintuja ja kahlaajia. (Elämäisjoki) Jatkamalla sillan yli kohti Peninkiä pääsee lintutornille. Ajetaan reilu kilometri kunnes oikealla puolella on korkea masto, jonka jälkeen tien vasemmalla puolella on parkkipaikka. Parkkipaikkaa vastapäätä tien toiselta puolelta lähtee opastettu polku (n. 400 m) tornille.

Karttalinkki Kortteinen lintutorni

©Pia Högmander

Pia Högmander