©Pia Högmander

Pyhä-Häkki on eteläisen Suomen huomattavin ikimetsäalue ja koskemattomuudessaan aivan uskomaton. Puistossa on ikivanhoja ylismäntyjä ja myös varjoisia kellarikuusikoita. Männiköiden keski-ikä on yli 250 vuotta. Kokonaisuutta täydentävät luonnontilaiset avosuot. Puistoon on erittäin helppo tutustua alueella kiertäviä merkittyjä polkuja pitkin.

Lajisto: Alueen linnusto on arvokas. Tikat ja muut kolopesijät ovat erityisen runsaslukuisia. Pyhä-Häkki on ehkä Keski-Suomen varmin paikka pohjantikan näkemiseen. Monin paikoin harvinaiseksi käynyt metso on vielä yleinen näky. Puiston metsissä elelee myös kuukkeleita ja soilla riekkoja. Ikikuusikoissa voi helposti löytää pikkusiepon. Pyhä-Häkissä on myös muutaman kerran tavattu itäinen harvinaisuus, sinipyrstö.

Ajo-ohje: Saarijärveltä ajetaan Kannonkoskelle päin (tie 648) n. 1 km ja käännytään oikealle Viitasaaren suuntaan. Tämä tie vie Pyhä-Häkkiin. Myös 4-tieltä pääsee Pyhä-Häkkiin kääntymällä Äänekosken Liimattalasta Häkkilään vievälle tielle. N. 20 km ajon jälkeen tullaan Saarijärvi-Viitasaari -tielle ja käännytään oikealle. Tie vie Pyhä-Häkkiin.

Karttalinkki Pyhä-Häkin kansallispuiston P-alue.

©Pia Högmander