Juurikkajärvi aamunkoitteessa. ©Tuomo Pihlaja

Hyrkkölän Juurikkajärvi on pieni ja matala lampi aivan Päijänteen kupeessa. Muuttoaikoina paikan linnusto on monipuolinen ja katetusta lintutornista on hyvä kiikaroida huonollakin säällä. Tornista näkee myös Päijänteen rantaan, missä on usein enemmän lintuja kuin itse järvellä. Vilkkainta aikaa on huhti-toukokuu, jolloin lammella levähtää paljon vesilintuja ja satunnaisemmin kahlaajia. Kesällä on hiljaisempaa. Juurikkajärven lintutorni on osa Haukankierrosta, 12 km pitkää viitoitettua ulkoilureittiä. Reitin varrelta löytyy mm. Haukanvuori, jossa on Metsähallituksen aarnialuetta ja upeita näkymiä Päijänteelle.

Juurikkajärven torni. ©Tuomo Pihlaja

Lajisto: Kevätmuuton aikaan vesilinnut ja kahlaajat. Kesällä peltolinnut ja yölaulajat. Harvinaisin paikalla tavattu lintu on ristisorsa.

Ajo-ohje: Valtatieltä 9 käännytään n. 3 km Korpilahden keskustaan eteläpuolelta itään viitan Hyrkkölä suuntaan. Tätä hiekkatietä ajetaan kääntymättä pari kilometriä, kunnes tullaan peltoaukealle, jossa tie sivuaa aivan Päijänteen kupeessa olevaa lampea. Tämä lampi on Juurikkajärvi. Torni on piilossa lammen takana olevassa metsäsaarekkeessa, mutta sinne on viitoitus tieltä.

Karttalinkki Juurikkajärven sijainnista.